Bêrecûk ve Kolik’ta halk buluşmaları: Halkın hizmetkarı olmaya geliyoruz

Kolik’taki buluşmada Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Kürt sorunun demokratik çözümü için çaba sarf eden tek kişi var; o da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dır” derken, Bêrecûk’ta ise Ömer Öcalan, “Halkın hizmetkarı olmaya geliyoruz” ifadelerini kullandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha’nın Bêrecûk ile Semsûr’un Kolik ilçelerinde halk buluşmaları düzenledi.

RIHA

Riha’nın Bêrecûk ilçesinde DEM Parti’nin düzenlediği halk buluşması binlerin katıldığı mitinge dönüştü. DEM Parti Riha Milletvekili Ömer Öcalan, DEM Parti Bêrecûk Belediye Eşbaşkan Adayları Mehmet Begit ile Berivan İlkaya Manas’ın katıldığı buluşmada meşaleler yakıldı, havai fişekleri fırlatıldı. Buluşma öncesi DEM Parti seçim bürosuna yakın bir mesafede yer alan binlerce kişi yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca “Direne direne kazanacağız”, “Bijî berxwedana DEM Parti” sloganları atıldı. Seçim bürosu önündeki buluşma belediye eşbaşkan adaylarının katılan binleri selamlaması ile başladı. Adaylar, “Birlikte kazanacağız” mesajı verdi.

‘BU HALKIN AĞALARA BEYLERE KARNI TOK’

Ardından söz alan DEM Parti Riha Milletvekili Ömer Öcalan, şu konuşmayı yaptı:  “Birecik halkı mazlum bir halktır. Birecik halkı onuru ile yaşayan bir halktır. Bu halka partimizin ve yol arkadaşlarımızın borcu vardır. Bu belediyeyi halkımız ile alıp birlikte yönetmemiz gerek. Bu halkın ağa ve beylere karnı tok. Ne yaparlarsa yapsınlar Birecik halkı kararını vermiştir. Birecik halkı belediye eşbaşkanlarının kendi yanlarında olmasını istiyor. Seçimden sonra Antep’e taşınan belediye başkanlarını bu halk istemiyor. Birecik halkının belediye başkanı Birecik halkının arasından olmalı. Halkın parasını Ankara’dan gelenlere peşkeş çekilmesine engel olacağız. Belediye eşbaşkanlarımız size ağa olmaya değil hizmetkar olmaya geliyor.”

 

‘BİRECİK HALKI BELEDİYESİNİ ALACAK’

Bêrecûk halkının demokrasiye, eşitliğe ve hizmete ihtiyacı olduğunu belirten Öcalan, devamında şunları söyledi: “Belediyede çalışan insanları zorla kendi etkinliklerine çağırıyorlar. Belediyede alınteri ile çalışanlara sahip çıkacağız ama bankamatik memurları ile de yol yürümeyeceğiz. Biz buradayız, halkımız burada. Yoksullarımız var. Oy satın alıp seçim kazanma arayışında olanlara izin vermeyin. Bu halkın onuru ile oynamalarına izin vermeyin. Birecik halkı hiçbir zaman onurunu satmamıştır. ‘Biz seçimi satın aldık’ diyenleri mahkum edeceksiniz. 31 Mart’ta oyunuzu kullanın ve belediyenin kapılarını eşbaşkanlarımıza açın. Birecik halkının gönlünden DEM Parti geçiyor. Biz bu halkın çocuklarıyız. Birecik’te neler yaşandığını biliyoruz. Birecik yıllardır hasret olduğu belediyesini alacak. Belediye eşbaşkanlarımız esnaf, çiftçi, halklarımız ile belediyi yönetecek. Birlikte yöneteceğiz. Arap, Kürt, Türkmeni ile güç birliği yaparak belediye eşbaşkanlarımızı yönetime getireceğiz. 1 Nisan halkların bayramı olsun.”

Coşkulu buluşma davul zurna sesi ve Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylar ile son buldu. 

SEMSÛR

DEM Parti Semsûr il örgütü, Kolik ilçesinde halk buluşması düzenledi. Kolik ilçe merkezinde bulunan DEM Parti ilçe binası önünde düzenlenen buluşmaya çok sayıda kişi katıldı.  Halk buluşmasına katılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, meşalelerle karşılandı. Buluşmada DEM Parti Kolik İlçe Belediye Eşbaşkan adayı Osman Özbek ile parti il ve ilçe yöneticileri de yer aldı.

Halk buluşmasında konuşan Çiğdem Kılıçgün Uçar, Mereş merkezli depremlerin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen depremzedelerin barınma sorununun hala çözülmediğini belirterek, “Bir buçuk yıldır taş üzerinde taş bırakmayan bu iktidara verecek tek bir oyumuz ne de verecek bir selamımız var” dedi.  Uçar, “Bütün tutuklamalara ve baskılara rağmen, 2014'te uygulanan çökertme planına rağmen, gözaltılara rağmen mücadelesinden vazgeçmedi. İktidar ve ortağı seçimlerde Kürt halkının değerlerine hakaret etmekten geri durmuyor. Küçük ortağı Şeyh Said'e hakaret ederek Kürt halkının yüz yıllık direnişinin neden var olması gerektiğinin niye var olması gerektiğini çok iyi gösterdi. Şeyh Said'e yönelik hakaretlere AKP sessiz kalması AKP'nin Kürt düşmanlığını bize gösterdi” dedi.

‘KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEYEN İKTİDARLARIN HEPSİ GİTTİ’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecrit uygulamasıyla birlikte Kürt sorunun çözümsüz bırakıldığını vurgulayan Kılıçgün Uçar, “Bu ülkenin yüzyıllık politikası Kürtlere kaybettirmektir. 100 yıl geçti Kürtler hala buradalar. Kürt sorunu çözemeyen iktidarların hepsi gitti. Kürt sorunun demokratik yollarla çözümü mümkün. Çözüm için çaba sarf eden tek kişi var; o da İmralı'da 25 yıldır ağır tecride, ağır işkencelere rağmen çözümden ısrar eden Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dır. Kürt sorunun çözümü için Sayın Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecridin son bulması ve diyalogla bu sorunun demokratik yollardan çözülmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.